Tapenade på tre sätt

Tapenade och ett gott bröd fungerar utmärkt som förrätt eller som tilltugg. Eller varför inte bara servera det till ett glas gott vin. Ibland behövs bara en färsk baguette och en god tapenade!

Risotto5Risotto3

Här kommer recept på 3 olika tapenader som vi gjorde. Vi följde inget recept utan improviserade ihop tapenaderna på 3 sätt. Och de är så mycket godare än de ser ut på bilderna! 🙂

Olivtapenaden improviserade vi ihop av ingredienser som vi tycker om. Många recept på olivtapenade innehåller sardeller eller kapris. Vi är inte så förtjusta i det så vi valde att göra en tapenade utan. Men gillar du sardeller eller kapris så mixa gärna ner några i tapenaden, men minska då på saltmängden eftersom sardeller och kapris är salta i sig.

Olivtapenade

Mixa innehållet från en burk kalamataoliver med 1 klyfta vitlök, 1 msk citronsaft, ½ dl olivolja, salt och svartpeppar. Smaka av och tillsätt mera citron, salt eller peppar om du tycker att det behövs. Pröva dig fram!

Tapenade på soltorkade tomater

Mixa innehållet från en liten burk soltorkade tomater med ca 15 basilikablad, salt, svartpeppar, chilipulver och en skvätt citronsaft. Samma sak gäller här, smaka dig fram tills du har en tapenade som du tycker smakar gott.

Tapenade på kronärtkockshjärtan

Mixa innehållet i en burk kronärtkockshjärtan med 100 gram philadelphiaost, 1 msk rivet citronskal, 1 liten klyfta vitlök, salt och svartpeppar.

Risotto9

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: