Havtornssorbet

Som vi nämnde i går är havtorn en verklig favorit för oss på hösten! Speciellt gott är havtorn att använda om man vill göra en lite syrlig och frisk efterrätt. Dessutom är ju det lilla orangea bäret så nyttigt! C-vitaminhalten i ett litet havtornsbär motsvarar C-vitaminhalten i en apelsin. Havtorn är också rika på Omega 3 och Omega 6.

Havtornssorbet kan du servera som komplement till någon annan efterrätt eller så serverar du den som den är med lite bär på toppen. Uppfriskande och god är den i vilket fall som helst!

4 dl vatten
2-3 dl socker
2 dl havtornssaft
1 citron, saften
Äggvita från 2 ägg

Koka vatten och socker tills sockret är upplöst. Låt svalna helt. Blanda sockerlagen med havtornssaft och saft från citron. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, och vänd ner i saft- och sockerlagen. Kör i glassmaskin tills du får en önskad konsistens.

Ät! Njut!

Trerätter12Trerätter11

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: