Val av öl till Lobster Rolls

Till våra lobster rolls valde vi öl som dryck. Vi ville prova en Indian Pale Ale (IPA) och en veteöl. Hummer är smakrik och hummerköttet har en tydlig sötma i sig därför kan man med fördel välja drycker med lite mera smak i när man äter hummer. När man väljer öl till hummer kan man tänka på att välja en öl med måttlig beska i sig.

Lobsterrolls5

Vi valde BrewDog Punk IPA. En öl som beskrivs som medelfyllig med stor humlebeska, fruktig och blommig. Sen så valde vi Franziskaner Hefe-Weissbier. En öl som beskrivs som medelfyllig med liten humlebeska.

Alla var vi överens om att veteölen var den öl vi tyckte passade bäst till middagen. Kanske var det för att den hade en liten humlebeska i jämförelse med vad IPAn hade.

Lobsterrolls7

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: