Chorizo med ajvar

När vi åt en brunchtallrik i Köpenhamn för några veckor sedan blev vi serverade chorizo med ajvar. Det tyckte vi var gott och tog också med det i vår egen brunchmeny. Ajvar är en paprikabaserad röra som kommer från Balkan och den går också bra att äta till bl.a. kyckling och kött.

Ajvar

Du behöver:
6 paprikor
2 små aubergine
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
salt
peppar

Sätt paprikorna och auberginen på en plåt och baka dem i ca 40 minuter i ugnen 225 grader tills de är mjuka och lite bruna i skalet. Ta bort skalet. Sätt paprikorna i en bunke med plast ovanpå i ca 10 min så är det lättare att få loss skalet. Mixa sen alla ingredienser till önskad konsistens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s