Chorizo med ajvar

När vi åt en brunchtallrik i Köpenhamn för några veckor sedan blev vi serverade chorizo med ajvar. Det tyckte vi var gott och tog också med det i vår egen brunchmeny. Ajvar är en paprikabaserad röra som kommer från Balkan och den går också bra att äta till bl.a. kyckling och kött.

Ajvar

Du behöver:
6 paprikor
2 små aubergine
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
salt
peppar

Sätt paprikorna och auberginen på en plåt och baka dem i ca 40 minuter i ugnen 225 grader tills de är mjuka och lite bruna i skalet. Ta bort skalet. Sätt paprikorna i en bunke med plast ovanpå i ca 10 min så är det lättare att få loss skalet. Mixa sen alla ingredienser till önskad konsistens.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: