Citronmarinerad frukt med kardemummakvarg

En enkel brunchrätt som är lätt att göra stora mängder av. För 25 glas med frukt gick det åt 1½ honungsmelon, 1 ananas och en ask frysta blåbär.

Ta den frukt som du tycker om och skär den i lite större bitar. Vår frukt marinerade vi i saft från 1½ citron, 4 matskedar socker och en halv vaniljstång. Låt gärna frukten marinera över natten och vänd runt frukten i marinaden några gånger under tiden den marineras.

Till kardemummakvargen behöver du kvarg, kardemumma och florsocker. Mängden florsocker beror på hur söt du vill ha din kvarg, börja med en halv matsked florsocker på 1 burk kvarg och smaka dig sen fram. Samma med kardemumma. Rör ner en nypa kardemumma och tillsätt sen mera om du vill ha starkare kardemummasmak.

Till 25 glas gick det åt 3 burkar kvarg.

Brunch2

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: