Midsommartårta med rabarbercurd och jordgubbar

En tårta som smakar sommar och som passar perfekt till midsommar! Rabarbercurd, marängbottnar, grädde och jordgubbar är allt som behövs.

midsommar27 midsommar30

Marängbottnar:
7 äggvitor
5,25 dl socker

Sätt ugnen på 130 grader varmluft. Häll äggvitor och socker i en skål som tål vattenbad och vispa sen med elvisp över vattenbad tills smeten blir 60-65 grader. Ta skålen från värmen och vispa sen tills marängen är kall. Bred ut marängsmeten på bakplåtar i tre cirklar. Grädda marängbottnarna i ca 40 minuter tills de är torra och börjar spricka lite. Gräddningstiden kan variera lite så håll koll på bottnarna under gräddningen.

Rabarbercurd:
500 gram rabarber
2,5 dl socker
1 dl vatten
6 äggulor
60 smör
1 msk maizena
2 msk citronsaft

Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarbern med socker i en kastrull och låt stå 5 minuter. Häll på vattnet och koka upp, låt rabarbern koka på låg värme i ca 15 minuter. Mixa sen rabarbern till en slät massa och låt svalna lite.

Vispa upp äggulorna lätt och vispa sen ner dem i rabarbern tillsammans med smöret och maizena som rörts ut i citronsaften. Rör hela tiden. Värm blandningen på svag värme tills curden tjocknar. Låt den sen kallna helt. Till den här tårtan behöver du bara använda hälften av curden. Vill du ge curden lite finare färg kan du röra ner lite röd karamellfärg i den när du tillsätter de andra ingredienserna.

Till tårtan behöver du ca 2 dl vispad grädde. Fyll tårtan med rabarbercurd och vispad grädde. På tårtlocket lägger du en klick vispgrädde och toppa sen med en massa jordgubbar!

 

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s