4 små tapasrätter

Torkade marinerade tomater

Om du vill göra din egen version av soltorkade tomater till tapas behöver du tomater, olivolja, basilika och vitlök. Du behöver göra tomaterna någon dag på förhand för att de skall hinna torka och marineras ordentligt i olivoljan.

Välj ca 500 gram småtomater. Vi använde oss av både körsbärstomat, pärltomat och dunnetomat. Men det går bra att bara välja en sort t.ex. körsbärstomater. Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna i halvor och sprid ut halvorna på en ugnsplåt. Torka tomaterna i 2-4 timmar. När tomaterna börjar bli lite sega och torra är de klara.

Varva sedan olivolja, vitlöksklyftor, basilikablad och tomater i en glasburk och låt dem dra ett dygn innan du serverar dem. Hinner du inte göra dina egna tomater så går det också bra att köpa soltorkade tomater på burk.MarineratInlagda vitlöksklyftor är också gott till tapas. Dessa görs också med fördel ett par dagar innan du skall servera dem. Och lämnar det vitlöksklyftor över kan du sedan äta dem under höst- och vinterhalvåret för att mota bort förkylningar 🙂

Recept på marinerade vitlöksklyftor här.

Vitlöksfrästa champinjoner

12 färska champinjoner
2  vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
1 näve persilja

Hacka champinjonerna i fyra delar samt hacka vitlöksklyftorna. Fräs sedan vitlöken i lite olivolja och tillsätt champinjonerna när vitlöken fått lite färg. När champinjonerna har mjuknat något tillsätter du citronsaften och persilja. Salta enligt behov.

Vitlöksmarinerade oliver

Vi köpte kalamata oliver som vi sedan hällde bort spadet på och marinerade i 1,5 dl olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor, skalet av en halv citron och ungefär en näve hackad timjan. Låt gärna stå ett dygn innan servering.

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: