Krusbärsmarmelad och ostar

Under brunchen serverade vi två olika sorters ostar med en klick krusbärsmarmelad. Nu är krusbären mogna så passa på att koka egen marmelad. Marmeladen håller länge i kylskåp. Och eftersom krusbär är rika på pektin behöver man inte använda syltsocker för att koka den.

Till en sats krusbärsmarmelad behövs:

1 kg krusbär

1 dl vatten

saft av en citron

7-8 dl socker

Börja med att tvätta och rensa krusbären. Lägg bären i en stor kastrull och häll på vattnet. Låt koka på medelvärme tills bären börjar safta sig. Rör sen ner citronsaften. Sänk värmen och rör ner sockret. Bären skall inte koka när du rör ner sockret, utan när sockret har löst upp sig så höjer du värmen och låter sen marmeladen koka i 10 minuter. När 10 minuter har gått kan du mixa marmeladen om du vill ha en slätare konsistens på din marmelad. Häll marmeladen i ordentligt rengjorda burkar.

Servera den till dina favoritostar! På brunchen serverades vi den till en bit camembert och  en bit manchego.

Brunch9

 

Författare: Hallon & Praliner

Välkomna till Hallon & Praliner. Vi är tre vänner som älskar att planera, tillaga och äta middagar, gärna middagar med ett tema och med det lilla extra. Våra middagar ger oss mycket livsglädje och vi vill gärna att ni ska få ta del av dem, hoppas vi kan inspirera. Följ oss också på Instagram!

Lämna en kommentar